film+architectuur
concrete love, the böhm family


secret cinema film+architectuur

Secret Cinema brengt je naar plekken die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn om te kijken naar een film die relateert aan de plek. Voor VAi verzorgen we tijdens het Festival van de Architectuur een vertoning van Concrete Love op een bijzondere locatie in De Singel, met medewerking van dasKULTURforum en het Goethe-Instituut Brussel.

concrete love, the böhm family (maurizius staerkle-drux, zwitserland, 2015)

Concrete Love, the Böhm Family gaat over de bijzondere Keulse architectuurfamilie Böhm met maar liefst vier succesvolle architecten, verantwoordelijk voor enkele brutalistische en controversiële gebouwen in Duitsland. De documentaire is een indringend portret van de familie en de wijze waarop zij als familie, als bedrijf en als ontwerpers functioneren. De film opende het Architectuur Filmfestival Rotterdam in 2015 en was een publieksfavoriet voor zowel architecten als leken.
Meer informatie over het werk van de Böhms zul je apart moeten zoeken. Je hebt kerkenbouwer opa Dominikus, Pritkerprijs winnaar vader Gottfried, de verbindende moeder Elisabeth, de nu meest succesvolle zoon Paul, die de moskee in Keulen bouwde, en zonen Peter en  Stephan, ook architect.
Nevige kerk van Gottfried Böhm