film+diner Amélie


secret cinema film+diner amélie

Film kijken en tegelijkertijd dineren, het is letterlijk een heerlijk avondje uit. In veel films speelt eten een hoofdrol, het is een onderliggend verhaal over het land, cultuur en de gevoelens van de hoofdrolspelers. Bij film+diner eet je precies wat je in de film ziet, precies op hetzelfde moment. 

Amélie (jean-pierre jeunet, frankrijk, 2001)

Zoals Jean-Pierre Jeunet films maakt, maakt niemand ze. Na Delicatessen (1991) en La Cité des enfants perdu (1993) maakte hij in zijn kenmerkende stijl vol kleur, muziek, fantasie, humor en snelle montage de grote hit Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. 

Amélie woont in een romantische versie van Montmartre en werkt als serveerster in café les 2 moulins. Ze is introvert, observerend en ze geniet van de kleine dingen in het leven. Op een dag verandert haar leven als ze per ongeluk een doosje vindt met memorabilia. Ze besluit op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaar en komt zo langzaam uit haar isolement.

De film is eerder een brede sensitieve film dan alleen een eetfilm: zowel kleur, geluid, muziek, gevoel, reuk als smaak spelen een belangrijke rol in de omgeving van Amélie. 

De film is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.
Dit keer staat niet alleen eten op het menu, maar ook af en toe een bijzonder drankje of een andere ervaring, en alles in een heerlijke Franse sfeer. Nieuwsgierig naar het complete menu dat we serveren bij de film? Klik dan hier. Voor deze film is een vegetarische variant mogelijk. Geef dat ajb nadrukkelijk aan bij de bestelling.
Amélie: 10 frambozen