over secret cinema


Secret Cinema is een initiatief van Wies Sanders. Zij is van oorsprong stedenbouwkundige met een liefde voor film en tv. In 2007 startte zij daarom met het Architecture Film Festival in Rotterdam, dat uitgroeide tot een internationaal gerenommeerd filmfestival met de beste films over stadsontwikkeling en architectuur. Het is een netwerkevenement èn een feest waar je met vrienden naar toe gaat die niets van architectuur weten. Tot 2016 was Wies directeur van het festival.
In 2013 startte Wies samen met buurman Harold Smits Cinema Culinair, waarbij films worden vertoond en je precies eet wat er in de film wordt gegeten, op hetzelfde moment. Dat begon (en bestaat nog steeds) als een buren-evenement en groeide uit tot een maandelijks feestelijk evenement in Rotterdam en Amsterdam en soms op locatie. Cinema Culinair ligt Wies na aan het hart: de film wordt intenser beleefd met het bijpassende eten, het eten wordt smakelijker gegeten in de context van de film. Maar bovenal is het een heerlijk avondje uit.
In 2016 verhuisde Wies naar Antwerpen, vanwege de liefde, maar ook vanwege de prachtige stad en prachtige locatie aan de Falconrui: een prima ruimte voor kleinschalige filmvertoningen met of zonder eten. Ze wil de filmconcepten bij het publiek in Antwerpen introduceren. En hoopt dat de liefde voor 'film met speciallekes' ook hier aanslaat.